srijeda, 27. septembar 2023 / 12. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

DR. Cerić o OHR-u i EU: Dosta smo mi slušali šta vi očekujete od nas, vrijeme je da čujete šta mi očekujemo

Facebook
Twitter
WhatsApp

Izvor: Dr. Mustafa Cerić

MORALIZATORI BEZ MORALA
Nije trebalo dugo čekati. Oglasila se zabrinuta Delegacija EU u Bosni i Hercegovini i OHR-u.
Oglasili se da nâs, Bošnjake – muslimane, pouče lijepom ponašanju.

Povod je intervju reisu-l-uleme Huseina Kavazovića, koji je „uznemirio“ Milorada Dodika i Dragana Čovića, dva baštinika genocida i udruženog zločinačkog poduhvata nad Bošnjacima – muslimanima.
Prvi, Dodik, ponavlja da je bosanska država greška i da mora nestati, a drugi, Čović, prijeti da nema Bosne ako se ne donese izborni zakon po njegovoj volji.

Na te prijetnje Delegacija EU i OHR su oguglali pa ih to ne zabrinjava.
Njih je zabrinula izjava reisu-l-uleme Kavazovića da ćemo mi – Bošnjaci – muslimani, braniti bosansku državu oružjem.

Dakako, branit ćemo unatoč embargu na oružje i govorit ćemo unatoč embargu na slobodu govora da vam glasno i jasno kažemo šta mi očekujemo od vas.

Gospodo Evropljani, dosta smo mi slušali šta vi očekujete od nas. Vrijeme je da vi čujete šta mi očekujemo od vas dok nas, nakon genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, držite u getu vaše europske agende.

1) Očekujemo da nas ne branite embargom na oružje, kao što ste nas branili tijekom opsade Sarajeva, koja je trajala 1425 dana!

2) Očekujemo da nam ne osporavate pravo na odbranu naših života nakon genocida.

3) Očekujemo da nam se ne ispričavate za genocid i udruženi zločinački poduhvat jer je to lažno i licemjerno od vas.

4) Očekujemo da nas ne učite lijepom ponašanju u našoj zemlji jer ste slabi učitelji!

5) Očekujemo da shvatite da nismo ni slijepi da ne vidimo ni glupi da ne razumijemo da ste vi u talu s onima unutra i onima izvana naše zemlji, koji rade na nestanku bosanske države i bošnjačkog – muslimanskog naroda!

6) Očekujemo da nam ne govorite da nas poštujete jer da nas poštujete nakon genocida i udruženog zločinačkog poduhvata ne biste dozvolili da nas se svakodnevno vrijeđa na osnovi naše vjere i nacije!

7) Očekujemo da nam ne pričate o ljudskim pravima i demokraciji jer da ste dosljedni tim principima ne biste donosili neljudska i nedemokratska pravila na dan izbora!

8) Očekujemo da nas ostavite na miru da se rahat patimo s vama ili bez vas jer vi ste ovdje, kao i dosada, da branite njih od nas, a ne da provodite presude Haškog tribunala o njihovom genocidu i udruženom zločinačkom poduhvatu!

9) Očekujemo da shvatite da mi shvaćamo ovo što nam se poručuje od Dodika i Čovića nije ništa drugo već nastavak onoga što je dovelo do genocida i udruženog zločinačkog poduhvata te da imamo pravo i obavezu da se branimo i oružjem!

10) Očekujemo da shvatite da mi imamo iskustvo genocida i udruženog zločinačkog poduhvata što nas obavezuje da budemo oprezni i spremni da se suprotstavimo na svaki način novom genocidu i novom udruženom zločinačkom poduhvatu, koji nije isključen dok god Dodik i Čović imaju vašu podršku i dok god ih vi branite od nas!

Znam, naša očekivanja od vas neće se ostvariti kao ni dosada jer vaša politika u Bosni je ista ona, koja je mirno gledala opsadu Sarajeva (1425 dana), genocid i udruženi zločinački poduhvat nad Bošnjacima – muslimanima.

I za kraj, gospodo Evropljani, ovdje u Bosni vi ste da učite od nas o evropskim vrijednostima o ljudskim pravima i demokraciji jer mi smo to pokazali vama i cijelom svijetu da smo na viskom stepenu civilizacije u teškim uvjetima upravo zato što smo Bošnjaci – muslimani, koji nemaju pravo nikome se ispričavati nakon genocida i udruženog zločinačkog poduhvata – pa ni vama Delegaciji EU i OHR-u.
Nadam se da ste razumjeli našu poruku!

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA