utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Emir Suljagić: Muslimanski život nikad nije bio jeftin kao u mandatu Gordane Tadić, evo kandidujem dvojicu pripadnika voda ‘Crvenih beretki‘ Bratunačke brigade…

Facebook
Twitter
WhatsApp

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oštro je reagirao na potez nepravomoćno razriješene glavne državne tužiteljice Gordane Tadić, odnosno Tužilaštva BiH koje je zatražilo pokretanje postupka protiv hrvatskih ratnih komandanata iz operacije Bljesak.

“Ne znam na kojem osnovu se Tužilaštvo BiH bavi ‘Bljeskom’: to je posao za hrvatsko pravosuđe. Posao Gordane Tadić su stotine, ako ne i hiljade do ramena krvavih ubica koji slobodno hodaju po Zvorniku, Bratuncu, Srebrenici, itd. Ali, kao što znamo, oni imaju prijatelje u VSTV-u.

Evo, recimo, kandidujem dvojicu pripadnika voda ‘Crvenih beretki’ Bratunačke brigade koji su po zapovjedi Vidoja Blagojevića 16. jula 1995. učestvovali u masovnim smaknućima u Branjevu i Pilici. Jedan živi u Bratuncu, drugi u Srebrenici. Obojica svjedočili u Hagu, pa tako i znam”, poručio je Suljagić i dodao:

“Ako me neko iz Tužilaštva BiH kontaktira, spreman sam im saopštiti i detalje o tome ko su, šta su, gdje su bili svjedoci sa ‘safe conduct’ i gdje danas žive. Ali, pošto je sve ovo PR exercize, znam da neće. Jer, muslimanski život nikad nije bio jeftin kao u mandatu Gordane Tadić”, naveo je Suljagić.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA