četvrtak, 7. decembar 2023 / 23. džumade-l-ula 1445

SAFF

Film o Republici Srpskoj svuda zabranjen osim u turskom klubu u Dortmundu

Facebook
Twitter
WhatsApp

U njemačkom gradu Dortmundu, najvjerovatnije, u jednom turskom klubu, prikazan je film Borisa Malagurskog “Republika Srpska: Borba za slobodu” u kojem autor negira genocid i izjednačava žrtve i zločince.

Murat Tahirović, predsjednik Udruženja svjedoka i žrtava genocida, za N1 je potvrdio ovo, dodajući da ne može da vjeruje da je upravo turska dijaspora dozvolila da se prikaže film.

“Mi smo ostali bez teksta. Polomili smo se da se svi iz Kanade, od naših prijatelja, udruženja i dijaspore i nas ovdje, da ukažemo svima u Švicarskoj, Njemačkoj i Austriji i svim tim djelatnicima koji radi na određenim funkcijama, da je to jedno zlo od čovjeka i filma, i onda ostanemo paf, jer nam to uradi turska dijaspora, bar tako izgleda, ako je to tačno. Još provjeravamo sve činjenice, ali sve upućuje na to da jeste tačno i da je film prikazan u Dortmundu u tom nekom turskom klubu. Istina malom klubu, ali jeste prikazan”, rekao je Tahirović.

O svemu se na društvenim mrežama oglasio i režiser filma, zahvalivši se Turcima što su mu spasili premijeru u Dortmundu.

“Nemci su nam otkazali premijeru filma “Republika Srpska: Borba za slobodu” u Dortmundu nakon pritisaka od strane bošnjačkih i albanskih ekstremista, ali Turci u Dortmundu su Nemacima održali lekciju o hrabrosti, evropskim vrednostima i toleranciji. Hvala im što su otvorili vrata svojih prostorija i svojih srca za nas i našu borbu za istinu i slobodu govora. Hvala što su nam spasili premijeru u Dortmundu. Živelo srpsko-tursko prijateljstvo””, napisao je Malagurski.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA