Kako je Bakir Hadžiomerović pokazao da je smetljar od čovjeka

973

Bakir Hadžiomerović, urednik jednog sarajevskog portala, objavio je skandalozan tekst o izmišljenom incidentu sa srpskim cvijećem iz Dobrovoljačke ulice. Želeći se dodvoriti nekoj zamišljenoj strani, Hadžiomerović se otvoreno založio da komunalni radnik koji je bacio spomenuto cvijeće u kontejner dobije otkaz sa posla. Osim toga, on je čovjeka izvrijeđao na najbrutalniji način.
Screenshot_186“Fotografija na kojoj anonimni zaposlenik KJKP “RAD” u kontejner sprema cvijeće posvećeno žrtvama iz Dobrovoljačke predstavlja istinsko dno dna jednog poremećenog mentaliteta. I sasvim je nevažno ko je lik sa slike, potpuno je nebitno i to što će on, umjesto zasluženog otkaza, za svoje (ne)djelo najvjerovatnije dobiti povišicu i zahvalnicu od direktora preduzeća u kojem je zaposlen i to “zbog iskazivanja bošnjačko-sdaovskog patroitizma onda kad je bilo najteže”… Ne, nije sramota biti nevaspitan i neodgojen kao smetljar s ove fotografije“, napisao je Hadžiomerović u tekstu koji nosi naslov: “Možda jesam papak, al’ sam zato glup”.

Ministarstvo MUP-a Kantona Sarajevo i organizator odavanja počasti iz RS-a potvrdili su za BHRT postojanje dogovora da se cvijeće ukloni nakon završetka manifestacije. Dakle, komunalni radnik je samo radio svoj posao, za razliku od Hadžiomerovića koji ne zna svoj. Nažalost, Hadžiomerović ne želi objaviti kontraargumente, on se želi dokazati sponzorima svog opskurnog medija i to preko leđa nezaštićenog komunalnog radnika.
Da, sramota je biti nevaspitan i neodgojen kao smetljar Bakir Hadžiomerović.