srijeda, 27. septembar 2023 / 12. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Konaković: “Da, vjerujem Draganu Čoviću”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković večeras nije krio riječi hvale za predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića. Na direktno pitanje Senada Hadžifejzovića da li vjeruje Čoviću Konaković je kazao:

“Da, vjerujem Draganu Čoviću. Vjerujem u njegov pragmatizam i racio”, kazao je Konaković.

Istakao je kako HDZ sada neke stvari gleda drugačije i da projekat sa osmorkom može “rehabilitovati HDZ.” Konaković nije pojasnio od čega ili koga se HDZ treba ili može rehabilitovati, ali Dragan Čović itekako može biti zadovoljan Konakovićem kao partnerom.

“Dobili smo tako pozitivan nastup, hoće li se to negdje okrenuti, moguće ako HDZ shvati da je stari poznati partner SDA više odgovara”, kazao je Konaković.

Na pitanje kako komentariše da su američki i britanski projekat, odnosno da ih podržavaju stranci da prave vlast bez SDA Konaković je to negirao ali dodao:

“Ako su naši prijatelji raspoloženi da budemo vlast zahvaljujem se”, rekao je predsjednik NIP-a.

Dalje je u razgovoru kazao kako je HDZ odigrao briljantnu utakmicu na domaćoj i međunarodnoj sceni što je rezultiralo pritiskom Andreja Plenkovića i u konačnici izmjenama Izbornog zakona BiH.

Nije želio potvrditi da je dogovorena koalicija sa HDZ-om ali je istakao da je poodmaklo.

Na pitanje treba li im deveti igrač odnosno Demokratska fronta Konaković je birajući riječi kazao “treba u smislu koalicije, ali nije nužda”.

(Patria)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA