Medijima u RS-u zasmetala posjeta Koordinacije bošnjačkih NVO Višegradu

373

Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija pohvalila se na društvenim mrežama fotografijama svojih članova koji sa vojničkim beretkama, na kojima se nalazi ratni grb tzv. Armije BiH, poziraju ispred table na ulazu u Višegrad, piše list Press dodajući. “Fotografije na kojima se vidi kako predstavnici koordinacionog tijela bošnjačkih NVO vojničkim pozdravima salutiraju na ulazu u Višegrad, kako se navodi na zvaničnoj Fejsbuk stranici ovog udruženja, napravljene su 16. marta, prilikom posjete delegacije bošnjačkih NVO predstavnicima Islamske zajednice u ovom gradu”.
Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković je rekao da prvi put čuje vijest o tome da su predstavnici bošnjačkih NVO prije nekoliko dana boravili u tom gradu. On je osudio dolazak Koordinacije bošnjačkih NVO u Višegrad i taj dolazak izjednačio sa napadom četnika na novinare.
“Protivim se svemu onome što izaziva razdor među građanima. Na isti način kako sam osudio incidente koji su se prošle sedmice dogodili u Draževini, kada je došlo do napada neodgovornih pojedinaca na novinarske ekipe prilikom okupljanja pristalica Ravnogorskog pokreta, isto tako osuđujem i provokacije koje dolaze od članova te bošnjačke organizacije”kaže Mišković.

Pročitaj još o ovoj temi:

Predstavnici Koordinacije bošnjačkih NVO posjetili Višegrad