SAFF

Mehmedagić: Geopolitička dešavanja se reflektiraju na BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp

Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić učestvuje na ovogodišnjoj Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji na poziv direktora konferencije Christopha Heusgena. Radi se o jednom od najvažnijih događaja u svijetu na kojem se raspravlja o međunarodnoj sigurnosnoj politici.

Kako je naglasio, Minhenska sigurnosna konferencija je jedinstvena prilika da partnerima iz cijelog svijeta predstavi sigurnosne izazove sa kojima se danas suočava Bosna i Hercegovina.

“Sigurnosni izazovi u regiji, Evropi i svijetu su sve veći. Geopolitička dešavanja itekako se reflektiraju na našu državu, pogotovo u cyber prostoru. Razmjena informacija i iskustava između sigurnosnih agencija je od izuzetne važnosti. U tom kontekstu, Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine prepoznata je kao pouzdan domaći i međunarodni partner kada su pitanju odgovori na različite prijetnje koje dolaze izvana ili iznutra”, naveo je Mehmedagić.

Minhenska sigurnosna konferencija održava se od 17. do 19. februara i okuplja više od 450 učesnika, donositelja odluka na visokom nivou uključujući šefove država, ministre, predstavnike sigurnosnih agencija i obavještajne zajednice, međunarodnih i nevladinih organizacija, kao i vodeće ljude iz ekonomije, medija, istraživanja i civilnog društva.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA