SAFF

Novalić i Ramić pridružili se Maršu mira u Mravinjcima

Facebook
Twitter
WhatsApp

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić pridružili su se jutros učesnicima 17. Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje dionice Marša u Mravinjcima.

Ta dionica duga je 20-tak kilometara i između ostalog prolazi Kameničko Brdo, gdje je 1995. godine u zasjedi ubijeno više od hiljadu civila, a isto toliko ih je zarobljeno.

– Čast mi je i ove godine proći bar dio puta, kojim su 1995. godine prošle hiljade stavnovnika Podrinja, spašavajući goli život. Maršom mira odajemo počast svim onim hrabrim ljudima koji su u strašnim mukama prošli ovaj put u suprotnom pravcu, bježeći od zločinaca. Pohod je ovo, prije svega, u čast onih koji do slobode, nažalost, nisu uspjeli doći. Marš mira njeguje tradiciju kojom se od zaborava čuva sve što se desilo ovdje prije 26 godina – poručio je premijer Novalić.

Marš mira krenuo je i ove godine 8. jula iz Nezuka i završit će danas poslijepodne u Potočarima. Oko tri hiljade učesnika prolaze put dug 110 kilometara, u tri dana. I ovogodišnji Marš odvija se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama – saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA