Odjednom Nerdin nije radikaliziran u Dubnici, sada se u igru uvodi kamp u Cerskoj

416

Velikosrpska propaganda kreće u opasnu misiju protiv BiH i bošnjačkih povratnika u Republici Srpskoj. Oni koriste slučaj Nerdina Ibrića da nanesu što više štete Bošnjacima. Nakon što je objavljeno da je Nerdin Ibrić izvršio napad na policijsku stanicu u Zvorniku krenula je propagandna kampanja da je Nerdin radikaliziran u Dubnici, selu kod Kalesije. Proteklih dana objavljeno je stotine novinarskih priča o strašnim vehabijama iz Dubnice. Očito je postalo jasno da Dubnica nema nikakve veze sa slučajem Nerdina Ibrića. Zato velikosrpska propaganda kreće u novu ofanzivu, sada se izmišlja da je Nerdin prošao obuku u Cerskoj kod Zvornika.
“Nerdin Ibrić, koji je u terorističkom napadu u Zvorniku ubio policajca, a dvojicu ranio, prošao je obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj kod Zvornika”, piše Glas Srpske dodajući da je “u tom kampu često boravio i Avdulah Hasanović, koji je uhapšen nakon terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku”.
“Vehabijski kampovi u Cerskoj kod Zvornika i baze kod Osmaka i Potočara nadomak Srebrenice biće glavne mete u nastavku istrage o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, zbog sumnje da su počinilac i inspirator imali saradnike u tim kampovima”, piše ovaj list.
Ovo je samo početak jednog duge predstave koju će izvoditi srpska politika i njeni policijsko – propagandni servisi. Sve to ukazuje da je slučaj Nerdina Ibrića dobro pripremljen.

PODIJELI
Prethodni članakOdgojne smjernice iz sure El-Bekare
Sljedeći članakNe u moje ime stoko