Parama iz BIH srbijanski PINK plasira laži da je za Markale kriv Alija Izetbegović

1436

Mitrovićev PINK, od svog osnivanja do danas, ostao je blizak svakom vladajućem režimu u Srbiji. Danas je glasnogovornik Vučićevog režima jednako kao što je ranije bio u funkciji propagande balkanskog kasapina Slobodana Miloševića i njegove supruge Mire Marković koja je, uostalom, Mitroviću i omogućila munjevitu medijsku ekspanziju, najprije u Srbiji a kasnije na prostoru ex Jugoslavije.

Nakon što je PINK presudu Ratku Mladiću tretirao kao SRAMNU, danas se okomio na masakr na Markalama.

Mitrovićev PINK danas donosi vijest pod naslovom – “PINK.RS PODSEĆA NA MASAKR NA MARKALAMA KOJI NE SME DA SE ZABORAVI ZBOG ISTINE – Telohranitelj Alije Izetbegovića priznao da je Alija naredio ubistvo civila!“.

U tekstu se negiraju Haške presude i tvrdi da ne postoje dokazi da su projektili ispaljeni sa srpskih položaja.

Za to vrijeme, PINK od javnih kompanija sa sjedištem u Sarajevu dobija milionske ugovore na godišnjem nivou, na što smo upozoravali u više navrata. Primjerice, PINK-u je godinama unazad BH Telecom godišnje plaćao oko 3 miliona KM za emitovanje programa u okviru platforme Moja TV. No nije samo riječ o BH Telecomu već i o drugim, kako javnim tako i privatnim kompanijama iz BIH koji zakupljuju prostor na ovoj televiziji i tako financiraju Mitrovićevu fabriku laži.

Posve je nejasno na osnovu čega je PINK osigurao privilegovani status u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kao što je neizvjesno koliko dugo će još uživati povlašteni tretman.

Do neke nove godišnjice i nekog novog ponižavanja žrtava.

(Vijesti.ba)