Pokrenuti razgovori između Islamske zajednice i predstavnika zajednice Ošve

436

“Nakon duže stagnacije u komunikaciji sa pretstavncima IZ, mi iz džemata Ošve, konačno smo ostvarili kontakt sa Zeničkim muftijom ef. Dautovićem i sa glavnim imamom medžlisa Maglaj. Na sastanku su prisustvovali i još neki djelatnici IZ”, izjavio je Izet Hadžić, predstavnik džemata Ošve za N1.

“Sastanak je protekao u korektnoj atmosferi i naglašavam da ni za trenutak nismo bili oslovljavani sa „paradžemat“ već se sa našim pretstavnikom ophodilo korektno i u okvirima islamskog bontona. Predsttavnici muftijstva nisu koristili naredbodavne ili ultimativne izraze u toku iznošenja stavova i prijedloga. Muftija je naglasio da je odaziv na ovaj sastanak u potpunosti slobodna volja pojedinca i džemata.

Ukoliko se dogovorimo sa IZ-om, onda će naše pripajanje biti iskreno i sigurno ćemo ponuditi iskustvo i korisno znanje i to sve u okvirima Kur'ana i suneta, inšalah. Nadamo se da će i daljni razgovori poprimiti pozitivan ton i da će se ova naša dogodovština završiti na obostrano zadovoljstvo”, saopštio je Hadžić.