petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku održat će se u aprilu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Sud BiH odbio je svih 11 žalbi koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, te odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik.

Time su potvrđene odluke Centralne izborne komisije BiH od 21. januara. CIK će sada zakazati sjednicu na kojoj će donijeti odluke o održavanju ponovnih izbora u Doboju i Srebrenici, te prijevremenih u Travniku.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela odluku o poništavanju rezultata izbora za 26 od 28 birališta za Srebrenicu kao i 89 od ukupno 108 birališta u Doboju. Također, donijela je Odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika Općine Travnik.

Prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku biće održani u aprilu ove godine, kazao je za medije predsjednik CIK-a Željko Bakalar.

– Planirali smo da prijevremeni izbori u ove dvije općine budu održani 28. marta. Međutim, taj dan je karolički praznik Cvjetnica, tako da smo odlučili da se izbori održe nekada u aprilu. Sigurno je da to neće biti u prvoj nedjelji aprila, odnosno sedam dana nakon prvobitnog plana, jer je tada Uskrs. Trenutno razgovaramo sa vjerskim lidetima, kako bi vidjeli koji datum je najpogodniji za održavanje izbora u ove dvije općine, pojasnio je Bakalar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA