SAFF

Projekt „Velike Srbije” se nastavlja, postoji opasnost od TERORISTICKIH NAPADA…

Facebook
Twitter
WhatsApp

Organiziranjem Svesrpskog sabora i usvajanjem “Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda” režim Aleksandra Vučića, uz pasivnu ulogu predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i blagoslov patrijarha Porfirija, jasno je deklarirao da Srbija ne pripada europskom političkom prostoru, da ne priznaje i ne želi provoditi temeljnu baštinu europskog mirovnog projekta i europske integracije. Sa skupa su odaslane i zapaljive poruke od strane predsjednika Srbije. Od aktera skupa u Beogradu već smo čuli sve, pa je to bila izvrsna prilika da čujemo i kako promišljaju Vučićevi kritičari i politički protivnici u Srbiji i što se, zapravo, krije iza svega.

Dinko Gruhonjić, profesor s Filozofskog fakulteta u Novom Sadu opisao je kakve je poruke svijetu i regionu, a posebno građanima u BiH poslao Aleksandar Vučić s takozvanog svesrpskog sabora na kojem nije bilo nepodobnih Srba iz Srbije, BiH i regiona?

-Poslao je uobičajenu poruku: da neće ostaviti na miru Bosnu i Hercegovinu i da će nastaviti sa huškanjem na rat. Sve poruke sa tog takozvanog svesrpskog sabora bile su u uobičajenom maniru mlitantnog velikosrpskog nacionalizma: u jednoj ruci cvijet i tobožnje pozivanje na mir, u drugoj ruci nož. Nažalost, to podsjeća na scenu kada Ratko Mladić djeci u Srebrenici dijeli bombone, a potom sprovodi genocid…

Slobodna Bosna

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA