subota, 30. septembar 2023 / 15. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Reis Kavazović: Za turski i sirijski narod će biti prikupljeni milioni KM

Facebook
Twitter
WhatsApp

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini već je uputila određenu količinu novca za turski i sirijski narod pogođen zemljotresima.

U džamijama su organizovane sergije, a očekuje se da će biti prikupljeno nekoliko miliona konvertibilnih maraka, rekao je u razgovoru za Anadoliju reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Ovo je više znak solidarnosti, ljubavi Bošnjaka prema narodu Turske, koji je naš bratski narod”, rekao je Kavazović.

Govorio je o akcijama pomoći koje su pokrenute i koje i dalje traju i trajat će, ali i dubokim vezama između dva bratska naroda.

“Veliki je odziv ljudi. To govori o našoj povezanosti sa ljudima u Turskoj. Jaka Turska znači jaka i Bosna i Hercegovina. Tragedija u Turkiye je ujedno i tragedija u Bosni i Hercegovini”, rekao je Kavazović.

Još jednom je uputio saučešće turskom i sirijskom narodu, koji su pogođeni zemljotresima.

“U ovoj velikoj katastrofi epskih razmjera koja je zadesila Tursku i dijelove Sirije, mi u Bosni i Hercegovini smo tu vijest primili sa velikim bolom i brigom za sudbinu tih ljudi, znajući koliko je taj zemljotres bio razoran”,rekao je Kavazović.

Kako je kazao, mi smo mala zajednica, ali ljudi izdvajaju koliko mogu.

“Ovo je više znak solidarnosti, ljubavi Bošnjaka prema narodu Turske, koji je naš bratski narod. Nas sa tim narodom vežu duhovne, porodične i prijateljske veze. Bošnjaci zaista ovo sa ljubavlju čine. Raduje me da su tamo otišle i naše ekipe koje pomažu na terenu. Svi su se stavili na raspolaganje. To govori o našoj povezanosti sa ljudima u Turskoj. Jaka Turska znači jaka i Bosna i Hercegovina. Tragedija u Turska je ujedno i tragedija u Bosni i Hercegovini i za Bosnu i Hercegovini i narod ovdje”, rekao je Kavazović.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA