petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Sadik Ahmetović je najveći kadrovski promašaj SDA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Stranka demokratske akcije je tokom svog postojanja imala nekoliko velikih kadrovskih promašaja. Jedan od najvećih kadrovskih promašaja SDA zove se Sadik Ahmetović. Iza njega nije ostala nijedna poltička korist, a štete su nemjerljive. Sadik Ahmetović je najodgovorniji što su Bošnjaci u Srebrenici danas potpuno politički razbijeni i posvađani. On je godinama spletkario i huškao Srebreničane jedne protiv drugih. Sve je počelo prije dvije godine kada nije izabran u rukovodstvo stranke na Kongresu SDA. Već tada je Ahmetović zaprijetio da će raditi na razbijanju SDA.

Prvog dana nakon Kongresa Sadik Ahmetović je najavio da će SDA imati problema sa jedinstvom stranke. On je za jedan sarajevski portal izjavio da je SDA propustila šansu da ujedini stranku. “”Nažalost ta šansa nije iskorištena i kadrovi sa Konvencije Stranke demokratske akcije koje je predložio rahmetli Sulejman Tihić su potpuno pometeni iz strukture stranke”, kazao je Ahmetović.Osim poraza na Kongresu SDA, Sadik Ahmetović je izgubio i na stranačkim izborima u rodnoj Srebrenici, odnosno istočnoj Bosni gdje je pobijedio Edin Ramić.

Svjestan da gubi poziciju koja mu donosi lagodan život, Ahmetović kreće u obračun protiv vlastite stranke. U tom obračunu on zloupotrebljava Srebrenicu i svoju poziciju u Parlamentu BiH. Nakon dvije godine rezultat Ahmetovićeve politike je haos u Srebrenici i podjela stranke u Parlamenut BiH.

Svaki minut ostanka na političkoj sceni Sadika Ahmetovića proizvodi štetu bošnjačkom narodu i Bosni i Hercegovini. Ovih dna će se vidjeti da li je SDA konačno shvatila da joj ovakvi kadrovi nikada nisu ni trebali.

O ovoj temi pročitaj još: 

Ovako se Sadik Ahmetović odnosi prema srebreničkoj majci Hatidži Mehmedović (audio)

Sadik Ahmetović za RTRS rekao da je Muderrisova hutba destabiliziranje prilika u BiH

Pogledajte kako Sadik Ahmetović podrugljivo govori o klanjanju istihare namaza /VIDEO/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA