četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Skandalozne uvrede Milanovića na dan izbora: Ja sam shvatio da su to prevaranti…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hrvatska kao cjelina ne radi dovoljno. Mi smo trebali odavno iskoristiti instrumente koje nam kao članici NATO-a i Europske unije stoje na raspolaganju i vidjeti kako to druge članice rade, rekao je Zoran Milanović koji je u Kastvu komentarisao izbore u BiH, pa tako i navode da bi visoki predstavnik Christian Schmidt mogao tražiti izmjene izbornog zakona, prenosi N1.

“Ne možemo biti izloženi slučaju i nečijoj dobroj volji. Hrvatska to mora sama napraviti, a ne da ovisimo o milosti nekog činovnika kojeg je netko doveo i koji će navodno sutra nešto napraviti i o tome ovisi sudbina Hrvata u BiH u sljedeće četiri godine. To je neizdrživa situacija”, rekao je Milanović.

“Hrvatskoj se ne dopušta da uđe u operaciju Altea. Za mene je to neodrživo i vidim da je hrvatska diplomatija, dakle Zrinjevac, prestao biti permanentna putnička agencija i počeo raditi nešto po tom pitanju. S nama razgovaraju kao s malom djecom. Mi smo država i tamo će se poštivati i naša volja, jer smo potpisnica Daytona, BiH je oslobođena i hrvatskim oružjem i hrvatskim životima. Nikakav NATO je nije oslobodio. Hrvatska politika i vanjska politika koja to ne uvažava i koja time ne upravlja je slaba i jadna”, rekao je.

“Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, dobrih odnosa osobno i prijateljstva s političarima u BiH, poput Komšića, ja sam shvatio da su to prevaranti kojima se ne može vjerovati i da su tu jedino zbog toga što Hrvata ima malo”, rekao je Milanović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA