Šokantna akcija deblokade deponije Uborak: Policija primjenila silu nad djecom, ženama, ratnim vojnim invalidima…

638

Akcijom MUP-a HNK u kojoj su učestvovali pripadnici i Odjela za specijalne namjene, interventna jedinica te određeni broj službenika iz PU Čapljina i Konjic jutros je deblokirana deponija Uborak nadomak Mostara.
U akciji je učestvovalo oko 150 policajaca, koji nisu štedjeli građane koji su ih dočekali sjedeći ispred ulaza u deponiju.

Policajci su udarali bolesnu djecu, trudnice, ratne vojne invalide, djevojčice, žene, i starije osobe koji su im se našli na putu.

Na lice mjesta uskoro su stigla kola Hitne pomoći, a dežurna ekipa ukazala je pomoć nekima od povrijeđenih.

Predstavnik građana Uborka Nijaz Hodžić najavio je nastavak borbe nakon što ih je policija upotrebom sile jutros rastjerala ispred divlje deponije.
“Šta će sutra, prekosutra, ne mogu biti ovdje koliko mi možemo biti ovdje. Mi ćemo i sutra spriječiti ulazak smeća. Protiv direktora Bećirevića smo podnijeli jednu krivičnu prijavu, sad mu ide još krivičnih prijava”, kazao je Hodžić.

Također, protiv komandira policije PU Sjever sad će se početi pisati krivična prijava i ide također protiv načelnika PU Mostar i protiv ministra Bevande, najavio je Hodžić.

(Oslobodjenje/Vijesti/Saff)