SAFF

Stanivuković poručio da Banjaluka ne želi homoseksualnu paradu: “Sarajevo je dovoljno!”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Vidjeli smo neke potpuno neprikladne, famozno naglašene naslove da “Bh. povorka stiže u Banjaluku”. A Banjaluku niko nije pitao. Ne samo Banjaluku, nego bilo koju drugu institiciju u Republici Srpskoj. Mi nismo za tako nešto, prosto to ne podržavamo”, rekao je za portal Banjaluka.net gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Rekao je da su se Gradskoj upravi obratile i nevladine organizacije sa zahtjevom da se ovakav događaj otkaže, te da ih je on obavijestio da nijedna javna površina, ni prostor nisu dostupni za tako nešto.

“Mi težimo patrijarhalnim, tradicionalnim, porodičnim odnosima i znamo šta je naša vjera i identitet našeg naroda. Meni je zaista drago što je Banjaluka baštionik tako nečega ovdje, a integralno i u BiH. U redu, to neko radi tamo u Sarajevu i neka radi. Ovdje niti je ko pitao za bilo koji gradski prostor, trg ili tako nešto, niti imamo bilo kakve veze. Moram reći, ne bismo dopustili tako nešto“.

Odgovarajući na pitanje da li će apelovati na organizatore homoseksualne parade da odustanu, s obzirom da bi ovakvi događaji mogli podići tenzije, rekao je da on šalje kulturnu poruku da je “za ono što ‘Bh. povorka’ hoće dovoljno Sarajevo ili da izaberu drugi grad, ali da Banjaluka nema želju da bude mjesto za tako nešto”.

“Uvjeren sam da i druge ustanove su za tako nešto. Tražimo da se poštuje i uvaži naš stav”, zaključio je Stanivuković.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA