srijeda, 27. septembar 2023 / 12. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Velikosrpski brutalni napadi na reisa Huseina ef. Kavazovića

Facebook
Twitter
WhatsApp

Milorad Dodik i njegovo velikosrpsko društvo pokrenuli su brutalne napade na reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića, pravdajući to njegovim izjava iz intervjua kojeg je dao za MTV Igman.

Reis Kavazović je u spomenutom intervjuu precizno upozorio na ključno neprijateljstvo koje izvodi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici prema Bosni i Hercegovini, odnosno upozorio je da se institucije naše zemlje ne smiju uništavati i da će Bošnjaci te institucije braniti na sve načine.

Naš reis nije bez razloga upozorio na važnost odbrane institucija države, odnosno da su napadnute institucije Bosne i Hercegovine. Svi znamo koliko energije ulaže velikosrpska politika da baš na taj način uništi ili oslabi Bosnu i Hercegovinu. Naravno, Dodiku i njegovom velikosrpskom društvu ne odgovara da postoje Bošnjaci koji će se odlučno suprostaviti urušavanju naše države. On se otvoreno hvali da Srbima ne treba oružje da bi došli do nezavisnosti Republike Srpske, on tvrdi da se to može postići mirnim putem. Naravno, taj njegov mirni put se ogleda kroz povrat nadležnosti sa državnog nivoa, odnosno kroz rušenje institucija Bosne i Hercegovine. Zato im toliko smeta što reis upozorava baš na to neprijateljstvo prema Bosni i Hercegovini.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA