utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Zlatan Begić o Satleru: “Po njemu – riječi demokratija, građani i ‘muslimani’ ne mogu biti u istoj rečenici“

Facebook
Twitter
WhatsApp

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler izrazio je sinoć negodovanje protokolu Predsjedništva BiH zbog govora Željka Komšića na obilježavanju Dana nezavisnosti BiH. Sattler je bio vidno nezadovoljan zbog kritiziranja Međunarodne zajednice

Željko Komšić je u svom govoru povodom Dana nezavisnosti BiH u Vijećnici rekao da je Bosna i Hercegovina opstala u svojim prepoznatljivim međunarodnim okvirima, uprkos svemu, pa čak i uprkos tzv. međunarodnoj zajednici.

“Gdje nestade međunarodna podrška suverenitetu BiH, pa nam sada ti lažni prijatelji sa susjedima uzimaju mjeru”, poručio je Komšić.

Državni parlamentarac Zlatan Begić odmah je reagirao na ponašanje Johana Satlera.

-Pokušaj discipliniranja u kolonijalnom maniru. Sattler je predani neprijatelj demokratije u BiH. Po njemu – riječi demokratija, građani i “muslimani” ne mogu biti u istoj rečenici, to smo već shvatili. Otuda i ispadi nervoznog Sattlera kada ga se suoči sa njegovim EU rasizmom, poručio je Begić te dodao:

-Jedan od najangažiranijih neprijatelja građana i države Bosne i Hercegovine. Godinama predano radi na realizaciji velikodušnih politika i protiv demokratije u Bosni i Hercegovini Jedan od kreatora grupe poznate kao “invalidične strukture”, zaključio je Begić.

Komšić: Konačno znamo ko je za nezavisnost i suverenost BiH, a ko smatra da o nama treba da odlučuju stranci

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA