Mirsad Kebo izmišlja laži o ratu kako bi se osvetio Bošnjacima zbog ponižavajućeg poraza na izborima

4080

Mirsad Kebo je još jednom dokazao da je spreman na sve. Obzirom da je doživio ponižavajući poraz na izborima i da će zbog  toga konačno ostati bez fotelje u institucijama vlasti, Mirsad Kebo zadnje dane na funkciji potpredsjednika Federacije BiH provodi u izmišljanju laži protiv svojih bivših stranačkih kolega. Također, Kebo se želi osvetiti Bošnjacima za ponižavajući poraz i to na način da izmišlja ratne zločine protiv Srba.

Tako je Mirsad Kebo danas dostavio je Tužilaštvu BiH nekakvu dokumentaciju koja se odnosi na sumnju o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanja navodnog ratnog zločina nad civilom srpske nacionalnosti u Vozući u opštini Zavidovići.

U saopštenju njegovog kabineta navodi se da je Kebo to učinio u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlaštenjima i odgovornostima.

Dokumentacija koja je proslijeđena Tužilaštvu BiH, kako se navodi, odnosi se na sumnju da su neki visokopozicionirani zvaničnici BiH, iako su bili prisutni deset metara od mjesta zločina, prećutali brutalnu likvidaciju, odnosno odrubljivanje glave civilu srpske nacionalnosti koju su počinili pripadnici odreda “El mudžahid” u mjestu Vozuća.

Kebo je dostavio i dio dokumentacije o lokaciji objekta u kome je jedna strana obavještajna služba imala prislušni i komandni centar u Zenici, a koji su, kako je naveo, u periodu od 1993. do 1994. godine posjećivali visoki zvaničnici BiH, koji i sada obavljaju najviše funkcije u BiH.

Uvjereni smo da će svi navodi Mirsada Kebe biti odbačeni jer su čista laž. Međutim, ovo je bolan dokaz kakve političare imaju Bošnjaci. Bošnjačka politika je premuna tipova kao što je Mirsad Kebo.