SAFF

Kćerka Bosanke optužene za pomaganje Idišu: Moja majka je nevina, ne podržava terorizam

Facebook
Twitter
WhatsApp

Šejla Ramić, kćerka Jasminke Ramić iz Rockforda, jedne od šest osoba porijeklom iz BiH, optuženih za pomaganje Islamskoj državi i drugim terorističkim organizacijama, u eksluzivnoj izjavi za Televiziju WREX kazala je da njena majka nije kriva za ono što je optužuju, te da se radi o lažnoj optužbi, javili su američki mediji.

– Moja majka Jasminka nije slala novac oružje Islamskoj državi. Ko god da je došao do takvog zaključka, definitivno je pogriješio. Radi se o lažnoj optužbi. Kada smo čuli tu vijest, bili smo izuzetno šokirani – kako je neko uopće mogao doći na takvu ideju – rekla je Šejla.

Navela je da ona i njena majka nisu imale pojma o optužnici.

– Moja majka Jasminka nikad ne bi slala novac za ubijanje nedužnih ljudi i nikada ne bi, niti će podržavati terorizam. Ona ima ogromno srce i uvijek se brine više za druge nego i za samu sebe. Uvijek je spremna pomoći drugima – dodala je Šejla.

Podsjećamo, optužnica, podignuta u petak, tereti šest osoba porijeklom iz BiH da su slali novac i oružje Idišu. Optužnica je podignuta protiv Ramiza Hodžića (40) i njegove supruge Sedine (35), Armina Harčevića (37), Nihada Rosića (26), Medihe Salkičević (34), te Jasminke Ramić (42).

Avaz.ba

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA