Bošnjaci se počeli redom izvinjavati: Obezbeđenje iz Srebrenice se izvinilo Vučiću

167

Direktor agencije “Securitas” čiji su zaposleni bili redari na komemoraciji u Srebrenici, izvinio se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću zbog napada.

Mirsad Ćatić je rekao da mu je žao zbog svega što se desilo 11. jula u Potočarima.

“Žao mi je, spreman sam da uputim izvinjenje i izivnjavam se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i javnosti u Srbiji, prije svega kao čovjek, ali kao Bošnjak i državljanin BiH i neko ko je često u Beogradu, ko je godinama poslovno u Srbiji, u kojoj imam veliki broj prijatelja”, rekao je Ćatić.

Iako je Ćatića srpski mediji  dovode u vezu sa napadom na Vučića, on je istakao da niti radnici “Securitasa”, niti on lično nisu krivi za taj incident.

“Kao privatna agencija nismo učestvovali u obezbjeđenju komemoracije, samo smo pomogli održavanje ovog događaja tako što smo našim zaposlenima dozvolili da budu redari, a oni su tamo bili pod komandom nadležnih državnih institucija”, rekao je Ćatić.

Prema njegovim riječima ta firma nije bila uključena u procjene bezbjednosne situacije i potencijalnih rizika u Potočarima, već su to radile nadležne državne službe.

Ćatić je dodao da nije upoznat sa eventualnim postojanjem plana za napad na srpskog premijera i poručio da se iskreno nada da će napadači na premijera što prije biti otkriveni i privedeni pravdi.

Screenshot_118