Čović priznao poraz od Komšića i uputio opasne prijetnje Bošnjacima i BiH

4364

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je konferenciju za medije nakon prvih izbornih rezultata vidno razočaran činjenicom da je izgubio od Željka Komšića.

Razočaran izborom Željka Komšića za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Dragan Čović je uputio svojevrsnu prijetnju Bošnjacima i BiH.

“Ovo je poruka svima, hrvatski narod je poslao poruku da je konstitutivan i da je proevropski. Žalosti me što bošnjaci to nisu razumjeli i što su se opredijelili drugačije. Mislio sam da to neće uraditi. Mi ćemo u hrvatskom glasačkom tijelu imati 80 posto. Ne mogu Bošnjaci Hrvatima birati legitimne predstavnike, to je put nazadovanja, to nije evropski put. To je poruka i predstavnicima međunarodnih institucija. Trudili smo se da izmijenimo Izborni zakon. Sada se vidi kada je prevaga u rukama najmnogobrojnijeg naroda. Vjerujem da će među Bošnjacima biti razumijevanja, jer to nije dobro za bošnjački narod i BiH i to može izazvati neviđenu krizu. Svjesni smo te odgovornosti”, poručio je Čović.