SAFF

Dodik: Branio sam interese muslimana, ali oni bi najradije da nas nema

Facebook
Twitter
WhatsApp

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je u intervjuu za UNA TV da će nastaviti da brani srpske interese bez obzira na sve pritiske međunarodne zajednice.
“Štitio sam čak i muslimanske interese smatrajući da oni ne treba da budu konfrontirani s druga dva naroda u BiH. Nažalost, nismo napravili ništa”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je spriječio sve što se htjelo nametnuti, da nije oklijevao da iskoristi sva prava, napomenuvši da muslimani (koji su prema Ustavu BiH ustavna kategorija) u BiH ne žele dogovor već dominaciju i eliminaciju Srba i Hrvata kao konstitutivnih naroda. “Kod njih nema razlike o ovom pitanju ni u vlasti, niti opoziciji”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci rade sve da bi ga ocrnili, kao i srpski narod. Traže osvetu? “U BiH se traži osveta, a to žele muslimani. Oni bi najradije pola Srba pobili, a pola nas izbacili odavde. Nemaju se za što svetiti Srbima koji su stradalnički narod. Na ovim postulatima je nemoguće imati unutarnji dijalog”, rekao je Dodik.

Naravno, ovo je još jedna laž Milorada Dodika, jer svi znamo da su njegovi Srbi ti koji su počinili zločine nad Bošnjacima pod izgovorom nekakve osvete. Sjetimo se riječi zločinca Ratka Mladića kada je na ulazu u Srebrenicu rekao “došlo je vrijeme da se osvetimo Turcima”.
Nažalost, mi Bošnjaci brzo zaboravljamo svoju prošlost i one koji su nam učinili zlo. Da smo bogdom drukčiji, ne bi ovaj nesretnik razmišljao o novom zlu i novim osvetama.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA