SAFF

Edin Ramić posjetio povratnike u Kozarcu, sastao se s hafizom Mahićem

Facebook
Twitter
WhatsApp

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas povratnike u Kozarcu, te se sastao sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Kozarac hafizom Amir-ef. Mahićem i razgovarao o potrebama povratnika, kao i o nastavku realizacije projekata, pogotovo izgradnje Memorijalnog centra Kamičani i ovogodišnje organizacije kolektivne dženaze.

Vlada Federacije je putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica proteklih godina, a posebno u periodu od 2015. do 2022. godine, podržavala projekte koje su implementirali Medžlis Kozarac i Medžlis Prijedor, kao i druge projekte koji su delegirani od lokalne zajednice i nevladinih organizacija.

Hafiz Mahić je informirao ministra Ramića i o drugim projektima koji su vezani za izgradnju vjerske infrastrukture u Kozarcu.

– Podrška Ministarstva nije izostajala proteklih godina, tako će biti i u tekućoj godini.

Sa medžlisima Kozarac i Prijedor imamo odličnu saradnju, u prilog tome su i mnogobrojni projekti koji se ogledaju u izgradnji infrastrukture u povratničkim mjestima.

Posebno nas raduje da smo započeli sa aktivnostima oko izgradnje Memorijalnog centra u Kamičanima. Danas smo razgovarali o budućim koracima i konkretnim aktivnostima, a Vlada Federacije BiH će nastaviti s podrškom kroz nadležna ministarstva – kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA