SAFF

Erdogan: Licemjerna politika zapadnih sila je razlog za smjelost Izraela

Facebook
Twitter
WhatsApp

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u obraćanju naciji nakon sjednice kabineta vlade u Ankari da turski građani u narednom periodu mogu očekivati pozitivne efekte ekonomskog programa aktuelne vlade, javlja Anadolu.

Također je komentarisao izraelske napade na Pojas Gaze te optužio vladu premijera Benjamina Netanyahua da oponaša Hitlera i da svakodnevno prelazi granicu u brutalnoj politici masakra koju provodi od 7. oktobra.

Osuđujući agresiju Izraela na grad Rafah na jugu Pojasa Gaze, uključujući planiranu ofanzivu, Erdogan je rekao da je “licemjerna politika zapadnih sila” razlog za smjelost Izraela.

“Dok zapadne sile javno pozivaju Izrael na suzdržanost, istovremeno zatvaraju oči pred Netanyahuovim zločinima, skrivajući se iza Hamasa kao izgovora”, istakao je Erdogan.

Dotakao se i odluke američke administracije o prodaji i modernizaciji aviona F-16 Republici Turskoj.

“Zadovoljni smo pozitivnim ishodom našeg zahtjeva za F16 o čemu već neko vrijeme razgovaramo sa Sjedinjenim Američkim Državama. Ukidanjem ograničenja za našu zemlju, nadamo se da će turska odbrambena industrija od sada još brže napredovati”, rekao je turski predsjednik Erdogan.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA