petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Hadžikadić: Na Bećirovićeve laži ću odgovoriti ako treba i na engleskom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mirsad Hadžikadić oglasio se na svojoj Facebook stranici nakon što je pročitao izjavu protukandidata Denisa Bećirovića u kojoj je prozvao Hadžikadića na sljedeći način: “Bakirov privatni ‘savjetnik’ kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica”.

– Ja sam zaista nastojao da svoj život vodim sa dostojanstvom i radim za interese svoje profesije, građana, zajednice i države, ne vrijeđajući nikoga i poštujući sve, znajući da se od svakoga može nešto naučiti. Nakon što sam pročitao ovu izjavu Bećirovića, ja više ne mogu šutjeti i moram reći stvari na način koji će on razumjeti – naveo je Hadžikadić i dodao:

– Pozivam Bećirovića da javno objavi bilo kakav dokaz za tvrdnju da sam ja nečiji privatni savjetnik. Laži više ne mogu da trpim. Ja ću mu odgovoriti na svaku izrečenu. Na engleskom ako treba. Više se ne može kriti iza namještenih slikanja sa ljudima i zastavama, iza sceniranih stranačkih skupova, iza Frankenštajn koalicije koja mu treba osigurati glasove, jer bez osigurane pobjede on ne smije ući u ring. Čini se da i ovi napadi oslikavaju njegovu paniku i strah. Više se ne može kriti bježanjem kao što je uradio na N1, usput vrijeđajući čovjeka koga i ne zna – ističe Hadžikadić.

Naglašava da je vrijeme za Bećirovića da ušuti i prestane rapidno gubiti glasove sa svakom svojom izjavom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA