utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Horor u Priboju: Ervina Ć. krvnički tučen do smrti, ubica Igor A. pobjegao

Facebook
Twitter
WhatsApp

Tokom noći došlo je do stravičnog incidenta u Priboju kada je muškarca Ervina Ć.(35) krvnički pretukao i usmrtio sugrađanin Igor A. (28), prenosi Telgraf.

– Njih dvojica su bili u istom lokalu, kada je Igor prišao Ervinu, počela je rasprava a zatim i tuča. Krvnički ga je udarao. Ervin je pao na pod i tako povrijeđen nastavio da leži. Kad je stigla Hitna pomoć mogla je da konstatuje samo smrt nesrećnog mladića – kaže za RINU jedan od očevidaca.

Napadač Igor A. pobjegao je sa lica mjesta i za njim policija traga. Prema nezvaničnim informacijama Igor A. radi kao pripadnik Specijalne policijkse jedinice u Beogradu, a tokom vikenda došao je u rodni grad.

Enis Imamović, poslanik u Skupštini Srbije upozorio je na ovo stravično ubistvo Bošnjaka u Priboju.

“Posljednje informacije koje smo upravo dobili da je pripadnik specijalne policijske jedinice Srbije na smrt pretukao jednog Bošnjaka u Priboju.
Očekujem detaljnije informacije, ali imajući u vidu sve što policija u kontinuitetu radi na štetu Bošnjaka Priboja, ovo svirepo ubistvo je direktna posljedica zločinačke svijesti koja se njeguje, toleriše pa čak i nagradjuje od strane ove vlasti.
To je jedan od razloga zašto smo tražili i ponavljamo zahtjev za smjenu ministra policije Bratislava Gašića, ali i kažnjavanje svih policajaca koji, naročito u Priboju, proteklih godina čine zločine i zlodjela nad bošnjačkim stanovništvom”, poručio je Imamović.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA