SAFF

Izet Hadžić želi sačuvati paradžematsku infrastrukturu koju je gradio po nalogu Nusreta Imamovića

Facebook
Twitter
WhatsApp

Izet Hadžić je bio desna ruka Nusreta Imamovića, čovjeka koji je nazaslužniji za izgradnju takozvanih sunetskih mesdžida, a koji se danas nazivaju paradžemati ili nezavisni džemati.
Da bi ilustrirali način kako je Nusret Imamović pozivao ljude da grade odvojene mesdžide od IZ-a navest ćemo primjer iz Šerića. Prema svjedočenju jednog broja džematlija iz Šerića, Nusret Imamović je jednog dana došao u ovo selo da pozove “braću” da se odvoje od IZ-a i izgrade odvojen mesdžid u selu. Nusret je zanemario činjenicu da muslimani u Šerićima žive u složnoj zajednici, da je džamija i na sabahu puna, da su “braća” na čelu Džematskog odbora IZ-a, Mjesne zajednice i da bi odvajanje i izgradnja posebnog mesdžida bila podla podjela sela na zaraćene zajednice. Naravno, Šerićani su rekli Nusretu da je to glupa i neprihvatljiva ideja. Nažalost, Nusret Imamović je u nekim drugim selima uspio ubijediti “braću” da izgrade poseban mesdžid, kao što je slučaj u zeničkom selu Orahovica.
Kada je Nusreta Imamović osmislio projekat izgradnje paradžemata, Izet Hadžić se pojavio kao najgrlatiji propovjednik izgradnje tih mesdžida. Svako ko se usprotivio takvoj ideji bio je napadnut od strane Izeta Hadžića i ostalih iz davetsko – misionarskog tima Nusreta Imamovića. Saff je u to vrijeme upozoravao na pogubnost takvih ideja. Zbog toga smo bili stalna meta napada Izeta Hadžića i njegovih istomišljenika (Prije nekoliko dana je Isilovac Amir Selimović iz Sirije putem video-poruke zaprijetio reisu klanjem, a u istoj video-poruci podsjetio je Izeta Hadžića i ostale koji danas predstavljaju tzv. Koordinaciju nezavisnih džemata, na dane kada su se zajedno borili protiv Saffa zbog izgradnje sunetskih mesdžida).
Izet Hadžić danas čini tim Koordinacije nezavisnih džemata. Izetovi nastupi pokazuju da njemu nije do dijaloga sa Islamskom zajednicom, očito je da on ima prvenstveni cilj da sačuva paradžematsku infrastrukturu, iste onu infrastrukturu koju je godinama gradio sa Nusretom Imamovićem i koja je odgojila mnoge Bošnjake na tekfiru i mržnji prema drugim muslimanima ( Kako je Izet Hadžić govorio u na hutbama u tzv. sunetskim mesdžidima pogledajte na priloženom video snimku uz ovaj tekst).
Izet Hadžić može biti od koristi islamu i muslimanima u BiH tako što će se založiti za gašenje, kako ih on danas naziva, nezavisnih mesdžida, sve drugo je samo odvraćanje pažnje od prave istine.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA