petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Kadirov odbio mobilizaciju u Čečeniji: “Već smo dali dovoljno vojnika”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ramzan Kadirov, vjerni Putinov sluga, rekao je da u Čečeniji neće biti mobilizacije.

Kako je rekao gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, Čečenija je “prebacila plan za 254 posto”. “Taj plan u Čečenskoj Republici preispunjen je za 254 posto. Takvi pokazatelji postignuti su ranije formiranjem novih jedinica Ministarstva odbrane Ruske Federacije. Svi kandidati za službu prošli su kroz Vojni komesarijat. Taj smo mehanizam razradili od samog početka, i prije objave djelomične mobilizacije”, rekao je Kadirov.

Rekao je da je u rat u Ukrajini dosad otišlo 20.000 Čečena te da je Čečenija i više nego ispunila sve planove. “Osim toga, Čečenija ima rezervu od više hiljada dragovoljaca koji će, ako bude potrebno, moći ući u redove branitelja domovine”, rekao je.

U Groznom, glavnom gradu Čečenije, prije dva dana održan je protest stotinjak žena protiv mobilizacije. Kadirov je zaprijetio svima koji budu protestvovali. No dodao je da čečenske majke i žene mogu ostati mirne, misleći pritom da neće biti mobilizacije njihovih članova obitelji.

“Stoga pozivam stanovništvo Čečenske Republike, posebno naše voljene i poštovane majke, da ostanu mirni”, kazao je Kadirov.


Pogledajte potresne scene iz Dagestana, uplakane majke ispraćaju svoje sinove u Putinov rat u Ukrajinu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA