ponedjeljak, 16. maj 2022 / 15. ševval 1443

SAFF

Kordić je postao zločinac zbog “legitimnog predstavljanja Hrvata”, kojim putem će krenuti Čović?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Krajem maja 1992. godine ratni zločinac Dario Kordić je u intervjuu za RTV Visoko poručio: “Gospodi koja još uvijek sjedi u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, predstavljaju Vladu Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda i govore u ime hrvatskog naroda, mi smo im jednim javnim saopćenjem rekli da oni ne mogu predstavljati hrvatski narod”.

Dakle, zločinac Kordić je slao citirane prijetnje u vrijeme kada nije bilo nikakvih naznaka da će uslijediti sramna agresija velikohrvatske politike na Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, danas znamo kuda je odvela takva politika Darija Kordića i njegove istomišljenike. U ime takve politike, odnosno priče o legitimnom predstavljanju Hrvata počinjeni su stravični zločini nad Bošnjacima.

Za proteklih trideset godina politika HDZ-a se nimalo nije promijenila. HDZ i njen lider Dragan Čović, koji se voli slikati sa zločincem Kordićem, danas govori isto ono što je govorio Dario Kordić prije nego što je krenuo u zločinački pohod. Dragan Čović svaki dan ponavlja da aktelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda ne može predstavljati Hrvate. Čović i HDZ su na toj propagandi naprvili savez sa velikosrpskom politikom i otvoreno pokušavaju urušiti našu zemlju. Nažalost, Bosnom i Hercegovinom danas ponovo odjekuju ratni bubnjevi. Nadamo se da Dragan Čović neće krenuti putem zločinca Darija Kordića.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
PREPORUKA