Liderka opozicije u RS-u veliča zločinca Dražu Mihailovića

575

Kakvo je stanje na srpskoj političkoj sceni u manjem bh. entitetu najbolje se vidi kroz skandalozni stav o četnicima opozicione političarke Jelena Trivić, predsjednica Ekonomskog savjeta Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ona je na svom Facebook profilu objavila skandaloznu poruku u kojoj ističe kako je patriotizam zločinca Draže Mihailovića može i danas biti zvijezda vodilja.”Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: ‘Reč kapitulacija za mene ne postoji'”, napisala je Trivić.

Navela je kako je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Draža osuđen na smrt ističući kako montirano suđenje nikad nije postojalo.

“Saveznici, prije svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svjetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa”, stoji u Facebook postu Jelene Trivić. Nakon što je naišla na brojne osude u komentarima dodala je i pojašnjenje u kojem je napisala da joj je drago što su mnogi pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost.

“Ja to ne želim da radim. Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice”, navela je Trivić.