četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Mostarski logoraš Milanoviću: Ti si beštija i svaki časni Hrvat te se stidi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Edin Batlak, čovjek koja je puna 253 dana proveo u logoru Heliodromu, odakle je bio oslobođen tek nakon što je potpisan Washingtonski sporazum, oglasio se povodom sramnih uvreda koje je na račun majki Srebrenice iznio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Mostarski logoraš i privrednik javnosti u regiji je poznat, uz ostalo, po intervjuu za hrvatski „Nacional“ 2020. u kojem je korištenje radne snage iz mostarskog logora „Heliodrom“ nazvao ratnim zločinom, optužujući tom prilikom Dragana Čovića, lidera HDZBiH za taj zločin.

„Kada bih pisao nešto povodom njegove (Milanovićeve) izjave rekao bih: Milanoviću, ti si besramna beštija i svaki časni Hrvat stidi te se. U svoja usta ne uzimaj Bosnu i Hercegovinu i tako spriječi svoje potomke da te se ne stide više. Niko te u svijetu ne zarezuje ni za suhu šljivu i na svim skupovima si metla iza vrata pa se liječiš na Bosni i Hercegovini. Ne znaš da su mnogo veći polomili zube na Bosni i Hercegovini, a ti si beznačajan da bi te zarezivali“, kazao je Edin Batlak u izjavi Radisarajevo.ba.

Majke Srebrenice su sinoć odgovorile su predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću nakon njegovih novih sramotnih izjava o njihovom udruženju i genocidu u Srebrenici.

“Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašista koji glumi demokratu”, napisale su Majke Srebrenice na Twitteru.

(Vijesti.ba / RadioSarajevo)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA