Mujo Aganović: Niko nema pravo da provocira građane ove zemlje, čak ni američki ambasador

265

Govorima organizatora upriličenim na platou ispred Parlamentarne skupštine BiH okončana je današnja manifestacija pod nazivom “Dan tradicionalne porodice” u Sarajevu.

Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI paraplegičara Federacije BiH, također se obratio prisutnima. na skupu. On se posebno obratio američkom ambasadoru u BiH Ericu Nelsonu koji je javno podržao homoseksualnu paradu i objesio zastavu homoseksualizma na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu.

“Mi nemamo ništa s time šta neko radi u četiri zida, može da bude šta hoće u četiri zida, ali javno paradirati i provocirati građane ove zemlje niko nema na to pravo, čak ni američki ambasador sa zastavom na američkoj ambasadi. Ambasadore, mi cijenimo prijateljske odnose Amerike i ono što ona čini za ovu državu, to ne zaboravljamo. Ali nemojte zaboraviti ambasadore, vi ste gost u mojoj državi, a ja sam ovdje domaćin. Zastavu homoseksualne skupine slobodno okačite u Vašingtonu na Bijeloj kući, ali ovo je moja zemlja i vi se ponašajte po pravilima moje zemlje. Mi nismo vidjeli cvijet Srebrenice na američkoj ambasadi do sada”, rekao je Aganović.