SDA: Nervoznom Radončiću su problem iftari za povratnike, a nije pijani i uneređeni Čevra

2772

Kako se približavaju izbori 2018. godine Fahrudin Radončić postaje sve nervozniji. Njegova nervoza je već prerasla u otvorenu mržnju prema SDA i njenom lideru Bakiru Izetbegoviću, navodi se u saopćenju SDA.

– Svjestan vlastite nesposobnosti i nepopularnosti, na šta ukazuju najnovija istraživanja javnog mnijenja, odlučio je da svakodnevno putem vlastitog stranačkog biltena blati SDA i vrši otvoreni medijski linč nad porodicom Izetbegović.

Umjesto svega toga, dobro bi bilo da Radončić objasni javnosti koliko je ljudi iz posrnulog Avaza uhljebio u državne institucije, kako je potpuno obustavljena cestogradnja u BiH a svi rukovodeći kadrovi iz ove oblasti su iz njegove stranke, te zašto nije dogovorena ruta autoputa Sarajevo-Beograd, gdje također glavnu riječ vode Radončićevi ministri, pa se čak ne mogu staviti u funkciju osiguranja sredstva?

Nadalje, bilo bi jako važno da se objasni koliko je bliskih srodnika sudija i tužilaca Radončić instalirao u razne institucije da bi se utjecalo na postupak koji se vodi protiv njega.

Na kraju, bezočno je da Radončić i njegov Dnevni avaz problematiziraju iftare u povratničkim mjestima, a nije mu problematično što njegov glasnogovornik (Omer Čevra) pijan i uneređen drži moralne lekcije Bošnjacima – navodi se u saopćenju SDA.