SAFF

Semir ef. Bušatlić je 60. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese

Facebook
Twitter
WhatsApp

Danas je Semir ef. Buštalić, dugogodišnji imam u džematu Donja Puharska, Medžlis IZ Prijedor, pred komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, proučio posljednje ajete iz Kur'ana Časnog i tako stekao zvanje hafiz Kur'ana Časnog.

Tim povodom je muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić uputio čestitku hafizu Semir-ef. Bušatliću i čestitao mu ovaj veliki poduhvat kojeg je napravio.

– Obradovan sam informacijom da je danas pred Rijasetovom Komisijom za polaganje hifza posljednje kur’anske ajete napamet proučio imam prijedorskog džemata Donja Puharska hafiz Semir ef. Bušatlić. Hafiz Bušatlić se u proteklom period intenzivno družio sa Kur’anom, što se reflektiralo na njegov svakodnevni život, jer je riječ o izrazito predanom, staloženom i svojoj misiji posvećenom imamu. Sretan sam što je Muftijstvo bihaćko među svojim imamima dobilo još jednog hafiza, a današnji događaj je i najbolja dobrodošlica mjesecu ramazanu, mjesecu u kojem je počela objava Plemenitog Kur’ana. Čestitam hafizu Semir ef., njegovim roditeljima, porodici i muhaffizu dr. Fadil ef. Bektašu, kao i džematu Donja Puharska i Medžlisu IZ Prijedor na ovom, za sviju nas, velikom i značajnom mubareku – rekao je u svojoj čestitki muftija Kudić.

Hafiz Semir ef. Bušatlić, sin Izeta i Subhije, je rođen 1987. godine u Gornjem Vakufu. Završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku 2007. godine, a potom odlazi u Veliku Britaniju gdje je 2010. godine diplomirao na “European Institute of Human Sciences” – Islamic Studies. Radi kao imam, hatib i muallim u džematu Donja Puharska, Medžlis Islamske zajednice Prijedor. Oženjen je sa Emina hanumom s kojom ima troje djece: Abdurrahmana, Zaru i Ahmeda.
Semir ef. Bušatlić je 60. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese.

(Saff/ Preporod.info)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA