SAFF

Skandalozna predstava u kojoj gola muslimanka sa hidžabom iz spolnoga organa vadi zastavu BiH dok sa križa silazi Isus i siluje je na sceni

Facebook
Twitter
WhatsApp

U Sarajevu, u nedjelju 9. oktobra, u 19. 30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u okviru festivala MESS, kao centralna predstava daje se komad Olivera Frljića, “Naše nasilje i vaše nasilje”.
Veliki dio javnosti ne zna o kakvom je pozorišnom komadu riječ, niti da se on uopće treba izvesti u Sarajevu, za što su se znalački pobrinuli organizatori festival MESS. Obzirom da je riječ o komadu koji je za sada izveden samo u Austriji i Poljskoj gdje je izazvao neviđeno gađenje javnosti, te doveo do nasilja i krivičnih prijava protiv svih aktera toga uistinu monstruoznog komada.
O tome ko je Oliver Frljić nije bitno, međutim  postavlja se pitanje da li Sarajevo, sa svojim povijesnim vrijednostima zaslužuje da se na daskama nacionalnog teatra daje predstava koja vrijeđa muslimane i katolike na najbezočniji način;
– U pozorišnom komadu “Naše nasilje i Vaše nasilje”na sceni nacionalnoga tetatra u Sarajevu, gola muslimanka sa hidžabom iz svojega spolnoga organa vadi zastavu BiH (u Poljskoj zastavu Poljske, u Austriji zastavu Austrije itd.), dok sa križa silazi Isus Hrist i siluje ju na sceni. I sve to u Sarajevu, u mjesecu Muharemu, na dan Ašure. Aferim!
Slijedi nekoliko linkova sa gostovanja predstave po Austriji i Poljskoj;
Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA