Sukobi u prihvatnom centru za migrante u Blažuju: Više osoba privedeno, oštećena policijska vozila

272

Najmanje dva policajca su povrijeđena, a više policijskih vozila je prevrnuto i oštećeno tokom velikih nereda koji su izbili sinoć u migrantskom centru Blažuj u Sarajevu. Privedeno je više osoba.

U prihvatnom centru za migrante u Blažuju sinoć su izbili neredi, a prema neslužbenim informacijama sukobili su se migranti s uposlenicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su potvrdili da je došlo do sukoba i da je poslano više policijskih timova kako bi pokušali uspostaviti red, a Fenin reporter s lica mjesta izvještava da su izuzetno brojne policijske snage suzbile nasilne migrante i da je više njih privedeno. Prema neslužbenim informacijama, ima i ozlijeđenih osoba. U neredima i sukobu s policijom migranti su prevrnuli i oštetili više policijskih automobila.

Do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a pokušali premjestiti u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

– Radi se o migrantu, koji je ustvari vođa jedne od od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi, nakon čega je došlo do sukoba – kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.