utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Tražio debatu, pa dobio debakl!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda sinoć su imali prvu zajedničku tv debatu. Ovoj debati prethodio je skandal kojeg je Denis Bećirović napravio dan ranije kada je napustio studio N1, pravdajući taj potez nedolaskom Bakira Izetbegovića u emisiju.

Bakir Izetbegović, Denis Bećirović i Mirsad Hadžikadić sučelili su sinoć svoje stavove o vanjskoj politici, ulasku u NATO, radu Parlamenta, Predsjedništva i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Pobjednik ove debate je Bakir Izetbegović, odnosno gubitnik je Denis Bećirović čiji nastup se može opisati kao pravi debakl. To se naročito moglo vidjeti po reakcijama njegovih pristalica na društvenim mrežama koji nisu krili razočarenje. I sam Denis Bećirović je svjestan kakav je debakl sinoć doživio, zato na svojim zvaničnim profilima ne smije postaviti snimak debate. Umjesto snimka debate postavio je video poruku ukojoj obećava da će se nastaviti boriti do konačne pobjede. Također, isto se ponaša i SDP.

Osim što je postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama, naročito zbog nepoznavanja engleskog jezika, Bećirović je sinoćnjim nastupom jasno pokazao svima da nije dostojan funkcije člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Politički analitičari vjeruju da su Bećirovićevi nastupi u javnosti posljednjih dana pokazali da on ne može pobijediti Bakira Izetbegovića, međutim zato može odmoći Željku Komšiću u borbi protiv kandidata HDZ-a Borjane Krišto.

Zato je glas za Denisa Bećirovića, glas protiv Bosne i Hercegovine. Ustrajavanje na podršci ovakvom nesposobnom kandidatu znači smišljeno pristajanje na nanošenje velike štete našoj državi i svim njenim građanima. Još nije kasno da se dozovemo pameti.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA