SAFF

Udruženje “Budi Vitez” iz Bužima: Snosit ćemo troškove kazne za FK Sarajevo zbog podrške Izetu Naniću

Facebook
Twitter
WhatsApp

Udruženje građana “Budi vitez” iz Bužima poručilo je Fudbalskom klubu Sarajevo da će snositi troškove kazne koju je ovom klubu izrekao Nogometni savez Bosne i Hercegovine zbog navijačke parole podrške Izetu Naniću.
Ovo udruženje cijeni podršku legendarnom komandantu 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Republike BiH koji je ubijen 5. augusta 1995. tokom hrvatske akcije Oluja.

“Obzirom na posljednja dešavanja, a u vezi kažnjavanja FK Sarajevo i njegovih navijača na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Posušja zbog isticanja transparenta sa imenom najvećeg sina bosanskog generala Izeta Nanića, UG ‘Budi Vitez’ obavještava cjelokupnu bosansku javnost da će s ponosom snositi troškove sramne odluke organa Nogometnog saveza BiH o kažnjavanju Hordi Zla i FK Sarajevo!
Također želimo još jednom izraziti zahvalnost navijačima i rukovodstvu FK Sarajevo na poštovanju koje iskazuju prema našem generalu Izetu Naniću!
Ovim drugima poručujemo da ćemo u svakom trenutku i uvijek na najbolji mogući način stati na stranu poštenih, ponosnih i hrabrih patriota Bosne i Hercegovine, ma sa kojeg pedlja naše jedine domovine dolazili!”, stoji u saopćenju UG “Budi vitez”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA