”Čuvaj se zla onoga kome dobro učiniš!”

580

Već duže vrijeme Fahrudin Radončić  preko svojih medija vodi žestoku i veoma prljavu medijsku kampanju protiv Bakira Izetbegovića. Naša javnost doživjela je svašta , ali takvu vrstu medijske sramote još nismo imali priliku vidjeti. I taman kada smo pomislili da je Radončić  pokazao sav svoj prljavi arsenal, uslijedila je nova, još prljavija navala na porodicu Izetbegović. Ovaj put Radončić se okomio na Bakirove roditelje, na Aliju Izetbegovića i Halidu Izetbegović.

Preko svoje TV Alfa objavio je dva nastavka nekakvog video snimka sa ratne donatorske konferencije u Turskoj na kojoj Halida Izetbegović ima nastup. Komentari TV Alfa i Dnevnog avaza na spomenuti video snimak više su nego degutantni. Poznato je da je Alija Izetbegović tokom svog života bio veoma velikodušan prema Fahrudinu Radončiću. Radončić to nikada nije krio. Bez Alije Izetbegovića, Radončić bi bio niko i ništa. Alija Izetbegović je, osim Fahrudina Radončića, velikodušno pomogao još jednog sarajevskog novinara.

To je Senad Avdić. Avdić je ranijih godina otvoreno priznao da mu je Alija Izetbegović dao oko 500 hiljada maraka da pokrene list Slobodna Bosna. Poznato je da niko nije napisao više uvreda na račun Alije Izetbegovića od Senada Avdića. On je u Slobodnoj Bosni, novinama koje mu je otvorio Alija Izetbegović, napisao stotine stranica najgorih uvreda na račun našeg rahmetli predsjednika. Istu stvar danas radi Fahrudin Radončić.  U njihovom slučaju pokazalo se da je narodna…