SAFF

Uznemirujući snimak gnusnog zločina: Izraelski vojnici pucaju u nenaoružane Palestince i zakopavaju tijela buldožerom

Facebook
Twitter
WhatsApp

Al Jazeera Arabic objavila je snimak na kojem se vidi kako izraelski vojnici ubijaju dvojicu nenaoružanih Palestinaca dok su hodali otvorenim područjem uz obalu, očito pokušavajući se vratiti u sjeverni pojas Gaze.

Jedan od muškaraca više puta maše nečim što izgleda kao komad bijele tkanine, kako bi pokazao da nisu prijetnja.

Ali obojica su upucana iz neposredne blizine. Njihova tijela potom je izraelski vojni buldožer zakopao u pijesak.

Upozorenje: Snimak je eksplicitan i ne preporučuje nekim gledateljima.

Hamas nazvao izraelsko ubijanje nenaoružanih Palestinaca ‘gnusnim zločinom’

To što su izraelske snage pucale na dvojicu nenaoružanih Palestinaca u Gazi prije nego što su njihova tijela uništili buldožerima je “gnusan zločin”, rekao je Hamas u saopćenju.

“To je još jedan dokaz o razmjerama fašizma i kriminala koji vladaju cionističkim ponašanjem, u kontekstu brutalnog rata istrebljenja protiv našeg naroda u pojasu Gaze, o kojima je izvjestiteljica Ujedinjenih nacija za ljudska prava na palestinskim teritorijama, gđa Francesca Albanese , pričala jučer.

Pozivamo Ujedinjene nacije i sve međunarodne pravosudne institucije, posebno Međunarodni krivični sud, da poduzmu hitne mjere kako bi zaustavili sistematsko ubijanje našeg naroda, te da preduzmu potrebne mjere da ovaj odmetnički entitet i njegove terorističke vođe ratnih zločinaca pozovu na odgovornost za zločine koje su počinili nad djecom i bespomoćnim civilima”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA