subota, 9. decembar 2023 / 25. džumade-l-ula 1445

SAFF

Uznemirujući snimak iz Ukrajine: Ruski vojnici uništili automobil iz transportera /VIDEO/

Facebook
Twitter
WhatsApp


Ukrajinski mediji objavili su stravičan snimak na kojem se vidi kako ruski vojnici iz transportera pucaju u civilni automobil. Kasnije je objavljen snimak koji dokazuje da su u automobilu bili neimenovani baba i deda. Nažalost, oboje su sprženi zajedno sa automobilom.


Sličan zločin dogodio se i u Kijevu

Ukrajinski portal koji izvještava na engleskom jeziku piše kako ruski vojnici u blizini Kijeva ubijaju volontere koji pomažu izgladnjelim životinjama.

Troje volontera se 4. marta vozilo ulicama Buče, nekada ugodnog gradića u blizini Kijeva koje je sada postalo žarište rata u Ukrajini.

U automobilu su bile tri osobe Serhij Ustimenko (25), Maksim Kuzmenko (28) i Anastasia Jalanska (26), piše Kyivindependent.

Mada je Buča i dalje opasno područje koje sada uglavnom kontroliraju ruske snage, troje mladih Ukrajinaca je bilo tamo s razlogom – upravo su skloništu za pse isporučili hranu koje je ponestalo te su se vraćali po Ustimenkove roditelje.

Kada su bili blizu kuće, čuli su kako se prema njima približava oklopno vozilo i onda začuli zaglušujući zvuk. Rusko vozilo, svjedoci kažu da se radilo ili o tenku ili o borbenom vozilu, počelo je pucati na njihov automobil.

Auto je očito bio civilni. Maksim je nosio kapu s coflekom, navodi se.

Valerij Ustimenko, Serhijev otac, gledao je šta se događa. Vidio je kako ruski vojnici uništavaju auto u kojem se nalazi njegov sin. Kada je pucnjava prestala, otrčao je do auta, ali je vidio da je sve troje poginulo.

Izvukao je tijela i odnio ih u podrum u kojem se skrivao za vrijeme granatiranja. Tri dana kasnije tijela su još uvijek bila tamo.

Naime, mladi Ukrajinci ne mogu biti pokopani zbog konstantnog raketiranja.

Prijatelji žrtava tvrde kako su Rusi sigurno znali da pucaju na civile, piše Kyivindependent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA