srijeda, 27. septembar 2023 / 12. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Vlada Hrvatske priznala da je sa Schmidtom diskretno dogovarala izmjene Izbornog zakona

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ovim je službeni Zagreb potvrdio da je “diskretno dogovarao” izmjene Izbornog zakona koje je nedavno namjeravao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt.

“S visokim predstavnikom Schmidtom smo razgovarali mjesecima temeljito i diskretno. Kada se u taj proces uključio predsjednik i izvrijeđao Schmidta, onda je vjerojatno malo i splasnuo njegov entuzijazam da ispravi nepravde prema Hrvatima u BiH. Naša politika je politika stvaranja saveznika, a politika nepametnog, destruktivnog i za Hrvate u BiH pogubnog gađenja visokog predstavnika koju je provodio predsjednik dovela je do toga da sada moramo apelirati na njega i na Općoj skupštini UN-a da donese ono što je htio”, objavljeno je večeras na službenom twitter nalogu Vlade Republike Hrvatske.

Ovim je službeni Zagreb potvrdio da je “diskretno dogovarao” izmjene Izbornog zakona koje je nedavno namjeravao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt. Istraga.ba je, podsjećamo, u julu objavila kako je upravo iz Vlade Republike Hrvatske na adresu OHR-a stigao prijedlog za izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona. Taj prijedlog je kasnije pretočen u prijedlog OHR-a, a on je podrazumijevao izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH u skladu sa zahtjevima HDZ-a BiH. Nakon pritiska javnosti, OHR je privremeno odustao od nametanja izmjena Ustava FBiH i Izbornog zakona.

Vlada Andreja Plenkovića službeno je 2020. godine uručila Christianu Schmidtu odličje – Red Ante Starčevića, podsjeća Istraga.ba.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA