Azerbejdžanska vojska koristi dronove kamikaze /VIDEO/

2594

Broj poginulih civila u borbama u regiji Nagorno-Karabaha popeo se na 12, deset u Azerbejdžanu i dvoje u Armeniji, čime je ukupan broj žrtava sada 95.

Najmanje 26 separističkih boraca ubijeno je sukobima s azerbejdžanskim snagama, objavile su pobunjeničke vlasti te se broj poginulih vojnika popeo na 84.

Azerbejdžanski predsjednik Ilham Aliyev rekao da je deset azerbejdžanskih civila ubijeno od početka borbi sa armenskim snagama u nedjelju u regiji Nagorno-Karabah, objavio je Interfax.

Azerbejdžan nije objavio informacije o vojnim žrtvama od kako su počele posljednje borbe.

Azerbejdžanske snage otvorile su vatru na armensku vojnu jedinicu u graničnom gradu Vardenis udaljenom nekoliko kilometara od regije Nagorno-Karabah u kojoj se vode borbe već nekoliko dana, saopćilo je Ministarstvo odbrane Armenije, prenosi Reuters.Za razliku od ranijih ratova, Azerbejdžan je sada veoma dobro naoružan. Posebno je prisutna upotreba modernih tutskih bespilotnih letjelica koje nanose velike gubitke armenskoj strani. Azerbejdžanska vosjka objavila je snimak napada dronovima kamikazama koje su također kupili od Turske.