BiH i Bošnjaci se ne smiju dovoditi u vezu sa događajima u Parizu

2180
zemir

Stranku Novog Puta u svom saopštenju za javnost ističe da su događaji u Francuskoj ustvari „Gavrilo Princip“ – nakon čega je (i) krenula orkestrirana i očito pripremana islamofobija, čiji su nosioci u najmanju ruku priželjkivali same događaje.

Moramo znati da aktuelne sramne „karikature“ na račun islama i svih muslimana, nisu karikature – to je očito dobro osmišljena, planirana i izvedena „Operacija islamofobija“ sa krajnjim ciljem/pokušajem da se ujedine svi oni koji ne pripadaju islamu protiv islama i muslimana=islamofobija. Na drugoj strani, sramne „karikature“ ne smiju biti razlog da muslimani neodmjereno i burno reaguju – suprotno islamskim propisima, jer ustvari time daju opravdanje za pojačavanje obima i jačine islamofobije diljem „ujedinjenog“ svijeta.

Na osudu događaja u Francuskoj – u smislu predvođenja nemaju pravo pojedinci, narodi i države koji su počinili/i čine puno veće i puno brojnije zločine od ovih u Francuskoj. Kada izvrše „dekontaminaciju“ svoga zločinačkog uma i razuma, tek tada mogu raspravljati o ljudskim vrijednostima. Na žalost, rezultati analize sadržaja pokazuju da upravo ti i takvi pokušavaju predvoditi „demokratske“ vrijednosti i ljudska prava i slobode, ali i proizvoditi „globalnu“ još veću mržnju prema muslimanima, kao najbrojnijim stradalnicima – žrtvama na kraju XX i početku XXI stoljeća. Posebno „opominjemo“ demokratski svijet da nedavno načinjenu sramnu mrlju na obrazu čovječanstva – genocid nad Bošnjacima ne pretvore u trajni ožiljak na način da dozvole da se  „po svaku cijenu“ navedeni događaji dovedu u vezu sa Bosnom i Hercegovinom, a samim tim i sa Bošnjacima. Zašto? Zato što su Bošnjaci (prema rezultatima istraživanja) najmiroljubiviji muslimani u svijetu i kao takvi doživjeli su ono najgore – genocid (najbrutalniji u historiji zabilježeni oblik islamofobije), samo zato što su muslimani. Poslije iskustva bosanskih muslimana – genocida, treba li jača opomena i iskustvo muslimanima diljem svijeta?