Bihać: Tukle se stotine migranata, deseci zatražili medicinsku pomoć

904

Sinoć oko 21 sat u privremenom prihvatnom centru Bira došlo je do masovnog fizičkog sukoba između migranata, koji tu trenutno borave. Iz Policijske stanice u Bihaću potvrđeno je kako je više osoba uhapšeno , te da je nekoliko desetaka migranata zatražilo i medicinsku pomoć u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”.

– Zaštitari koji su radili na osiguranju objekta Bira, dojavili su Policijskoj stanici u Bihaću da je došlo do međusobnog fizičkog sukoba nekoliko stotina osoba, te da oni ne mogu kontrolisati situaciju. U prihvatni centar Bira odmah su upućene sve raspoložive jedinice, uključujući i pripadnike Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) koji su stavili situaciju pod kontrolu – rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Istaknuto je kako su identificirane 33 osobe, koje su mogući inicijatori, odnosno počinioci ovog krivičnog djela.

– Osam državljana Afganistana, dvije osobe iz Indije i jedan Pakistanac lišeni su slobode i nad njima se vrši kriminalistička obrada – dodao je Šiljdedić.

Potvrđeno je i kako je više desetaka migranata zatražilo medicinsku pomoć u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, te da su kod tri osobe konstirane teže fizičke povrede.