Četnički vojvoda u odijelu predsjednika najavio učešće Srbije u borbi protiv terorizma u BiH

152

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Sastanku su prisustvovali ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i Srbije Nebojša Stefanović. Nikolić je poručio da će Srbija pomoći Srpskoj u borbi protiv terorizma, jer Srpska sama nije dovoljno snažna da se izbori sa ovim problemom.
Da li ova najava Tomislava Nikolića znači da će Srbija bez znanja državnih institucija BiH, a pod izgovorom borbe protiv terorizma sprovoditi sigurnosnu velikosrpsku politiku na teritoriji naše zemlje? Naravno da znači, jalova bošnjačka politika nije u stanju da spriječi takav scenarij. Srbija će iskoristiti ovu priliku da ojača svoje obavještajne kapacitete u Bosni i Hercegovini. A to znači da nas čeka vrijeme puno neizvjesnosti. Četnički vojvoda u odijelu predsjednika Srbije Tomislav Nikolić je uvijek spreman na akcije u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenili su u Beogradu da Srpska i Srbija moraju zajednički da vode računa o stabilnosti regiona i da u koordinaciji spriječe da se opasne pojave, poput terorizma, preliju sa teritorije jedne na teritoriju druge zemlje.
Dodik je izjavio da će Republika Srpska ući u izradu nove strategije bezbjednosnih struktura, jer se pokazalo da sadašnje bezbjednosne strukture, koje su uspostavljene oduzimanjem nadležnosti Srpske, nisu dovoljno efikasne.
Svako ko misli svojom glavom zna da da su citirane najave Tomislava Nikolića i Milorada Dodika opasne za Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, Bošnjaci su utonuli u duboki san nemarnosti i zaborava.
Gluhi, nijemi i slijepi su, nikako da se osvijeste (Al-Baqara, 18)