subota, 19. novembar 2022 / 25. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Član Schmidtovog kabineta motociklom pokosio dvije djevojčice pa se pozvao na imunitet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

U nesreći koja se dogodila 12. novembra u Sarajevu, u kojoj su povrijeđene dvije maloljetnice učestvovao je vozač Markus Morgner (Marcus), njemački državljanin koji ih je udario motociklom.

Kako piše portal Istraga, riječ je o o uposleniku OHR-a.

– Dana 12.11.2022.godine u 18:30 sati na kolovozu raskrsnice ulica Zagrebačka – Terezija – Most Suade i Olge, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz maljljetnog pješaka rođena 2007.godine i maljoljetnog pješaka rođena 2006.godine iz Sarajeva, od strane motocikla marke Kawasaki, registarskih oznaka OAL-WM 109, kojim je upravljao vlasnik-vozač M.M. rođen 1970.godine u Njemačkoj.

Povrijeđenim osobama ljekarska pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, nakon čega su upućene na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je maljoljetna djevojčica rođena 2007.godine zadržana na daljnjem liječenju, a maljoljetna djevojčica rođena 2006.godine je nakon ukazane ljekarske pomći upućena na kućno liječenje. O događaju je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode – rečeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tokom uviđaja, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su o svemu obavijestili dežurnog tužioca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA